Hoe lang blijft isolatie zoals dakisolatie en spouwmuurisolatie goed?

Als je energierekeningen blijven stijgen, heb je misschien een isolatieprobleem. Na verloop van tijd slijt de isolatie. Het weer, de beestjes en de algemene leeftijd kunnen de temperatuurbescherming van uw huis aantasten. Dat gezegd hebbende, kunt u erachter komen hoe lang uw isolatie zal duren voordat een swap-out nodig is. Afhankelijk van het type isolatie van uw huis, bent u een paar decennia lang beschermd. Toch kunnen een paar factoren de levensduur van uw isolatie sterk verminderen.

Meer informatie over isolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie op www.winterpanel.com

Typische levensduur van de isolatie

De International Association of Certified Home Inspectors stelt dat spray-schuim isolatie, wrap tape en housewrap isolatie meer dan 80 jaar kan meegaan. Tegelijkertijd kunnen cellulose, losse vulling, foamboard, losse vulling en steenwolisolatie tot 100 jaar meegaan. Dit lijkt misschien een lange tijd, maar veel huiseigenaren verwaarlozen de geschiedenis van hun woning. Vaak kopen huiseigenaren een woning met oude isolatie. Wanneer dit gebeurt, kan hun schatting van de levensduur van hun isolatie worden overschat.

Wat zijn de gevolgen voor de levensduur van de isolatie?

De isolatie van uw huis is duurzaam en de moderne isolatie is bestand tegen het weer en de vochtigheid. Dat gezegd hebbende, alle isolatie is zwak voor verschillende factoren. Zelfs als u moderne isolatie gebruikt, moet u controleren op waterschade. Lekkage van het dak kan de isolatie na verloop van tijd aantasten, want schimmelvorming kan de buitenkant en de binnenkant van de isolatie aantasten.

Bovendien kan een geperforeerd oppervlak een hele lengte van de isolatie ondoeltreffend maken. Vlechtwerkisolatie, zoals cellulose of glasvezel, kan na ongeveer 15 jaar van het plafond naar beneden vallen en in kruipruimtes terechtkomen. Als dit gebeurt, kunnen eventuele "lege plekken" die ontstaan, schimmelvorming in de hand werken. Na verloop van tijd kunnen deze gaten vuil worden of vastlopen door stof. Vuile isolatiesegmenten zijn minder effectief dan onaangeroerde segmenten en kunnen snel afbreken.

Het installeren van de beste isolatie

Hoewel tijd elk type isolatie kan beschadigen, hebben verschillende soorten isolatie voordelen tegen regelmatige degradatie.

Glasvezel

Glasvezel is de meest populaire vorm van isolatie. Het is goedkoop, en het is gemakkelijk te installeren in blootgestelde zolder plafonds en vloeren. Het is ongelooflijk verdedigbaar tegen vochtige omgevingen, en het is zeer duurzaam. Gemakkelijk te installeren, kan glasvezel uw huis voor vele jaren beschermen.

Spuitschuimisolatie

Hoewel spray-schuimisolatie iets duurder is dan glasvezel, is het beter om luchtlekken te dichten, waterlekken te voorkomen en schimmelgroei te vermijden. Het is een moderne isolatie keuze, en de directe installatiemogelijkheden maken het een ongelooflijk populair alternatief voor andere isolatietypes. Omdat het minder lekken heeft dan andere soorten isolatie, is het niet zo vaak nodig om vochtschade te controleren.

Cellulose-isolatie

De cellulose-isolatie is gemaakt van gerecycled papier. Het is een groene optie en kan met gemak in gesloten ruimtes, wandopeningen en zolders worden aangebracht. Het is ook brandvertragend. Naast foamboard isolatie - dat is gecomprimeerde cellulose-isolatie - is uw beste inzet voor vloerplaatisolatie.